Logo belevenis tafel

SVRZ – Locatie De Molenhof

Wanneer een cliënt bij SVRZ komt, heeft hij al een heel leven achter de rug. Een leven waarin hij allerlei ervaringen heeft opgedaan en waar hij omringd is geweest door familie, vrienden en mantelzorgers. Deze geschiedenis maakt de cliënt tot de persoon die hij nu is. Wanneer de cliënt bij SVRZ komt, lopen wij een stukje mee in zijn leven.

Bij SVRZ maken we goede afspraken en komen die ook na. Onze cliënten ervaren dat we echte aandacht hebben. We dragen zorg voor een verzorgd lichaam en goed eten en drinken. We brengen de risico’s voor de cliënt in kaart en maken daar afspraken over zodat de beste zorg verleend kan worden.

Onze deskundige medewerkers ondersteunen het levenspad van de cliënt wanneer en waar het nodig is. En maken samen met de cliënt de juiste keuzes. Hoe ze dat doen verschilt per cliënt. Maar één ding is altijd hetzelfde: onze medewerkers hebben hart voor de cliënt, hart voor de zorg en passie voor hun werk. Kernwaarden die onze medewerkers typeren zijn: nabijheid, vrijheid, verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid.

Om te zorgen dat onze medewerkers goede kwaliteit kunnen leveren, biedt SVRZ als organisatie bescherming en ondersteuning. Daarnaast hebben we duidelijke kaders die onze medewerkers richting geven. En hierin past het gebruiken van de belevenistafel dan ook helemaal in

Belevingsgerichte zorg helpt om bewoners van onze woonzorgcentra vrolijk en actief te houden.

Deze zorg houdt rekening met iemands persoomlijkheid en zijn behoeftes in plaats van zijn beperkingen dit door op het individu in te spelen.

De belevenistafel bevat speciale programma’s voor de oudere zorgvrager met psychogeriatrische en somatische zorg.

Hierin zitten verschillende programma’s zoals: het belevenismenu, prikkelmenu, fotomenu, vermaakmenu, natuurmenu, tip tilemenu en speelmenu.

Het belevenismenu:

Bevat twaalf applicaties, voor een brede groep met de nadruk op samen doen; spelletjes, geheugentraining, breintraning, communicatie, het verleden beleven, muziek van vroeger en reminicentie.

Het prikkelmenu:

Gericht op ouderen met een dementie. Een aanraking het scherm is voldoende om iets bijzonders te laten gebeuren. zoals: ballon tik, dieren vangen, kralenrijgen, plopspel, veegfoto en tintelvingers.

Het fotomenu:

Hierin zijn 14 collages foto’s opgenomen, over uiteenlopende ontwerpen. Hiermee kun je een leuk gesprek over vroeger aanknopen.

Het vermaakmenu:

Het vermaakmenu bevat een breed aanbod aan multimedia-applicaties gericht op de jaren 60 en 70, bijvoorbeeld: beeld en geluid, typische objecten uit die tijd, popmuziek, bekende televisiemomenten en nog veel meer.

Het Tiptilemenu:

Hiermee kunnen we het pakket uitbreiden met eigen foto’s bijv.: eigen omgeving, dorp, stad, eigen foto’s van vroeger.

Wat is ons doel met de belevenistafel:

  1. Een stuk ontspanning met aantrekkelijke programmas die het welzijn bevorderen.
  2. Stimulering van beweging en bevordern van de fijne motoriek.
  3. Het geheugen trainen op een leuke en ontspannen manier.
  4. Het verbeteren van de groepsdynamiek op de woning tussen de clienten, zorg en famillie.
  5. Een goed gevoel door het beleven van vroeger.
  6. Mogelijkheden voor persoonsgerichtezorg met eigen beeld- en audiomateriaal.

We zouden kiezen voor het kantelbaar model dat zowel als tafel en als schuin of rechtopstaand scherm gebruikt kan worden. Deze is toehankelijk voor alle zorggebruikers van ons zorgcentra. Het is een verrijdbaar en in hoogte verstelbaar model en hierdoor flexibeler inzetbaar. Het model (met jaarlijkse updates) kost 11000,- Euro.

We hopen natuurlijk dat iedereen even enthousiast is als wij, om dit te kunnen schenken aan onze clienten.

Alvast hartelijk bedankt voor alle steun.

Het zorgteam De Molenhof.

Al opgehaald:

€ 235,00 / € 11 000,00

SVRZ –  Locatie De Molenhof